Брашно тип 500, 750 и 1150: Каква е разликата между тях?
Всяко зърно се състои от ендосперм (вътрешната тъкан), зародиш (ембриона) и трици (твърдите външни слоеве)
Може би най-накрая сте усвоили основния хляб с квас – това е невероятно и заслужавате поздравления! Вече се чувствате готови да експериментирате с други печива и видове брашна?
Тайната на перфектните палачинки – тестото!
Каква обаче е разликата между универсалното брашно, това за хляб и това за сладкиши?
Не се притеснявайте – брашното е всеобхватен термин за описание на всичко, което е смляно на прах - зърна, семена, ядки, боб, корени. Днес ще обърнем внимание на пшеничното брашно.
Всяко зърно се състои от ендосперм (вътрешната тъкан), зародиш (ембриона) и трици (твърдите външни слоеве).
Вижте каква е разликата между брашно тип 500, 750 и 1150 на jenata.blitz.bg
Последвайте ни
0 Коментара: