Диетолог разби най-големия мит за здравословните яйца

Твърди се, че ако жълтъкът им е рохкав, то те са по-добри… но дали е така

Много неща са се писали (и най-вероятно ще продължат да се пишат) за здравословните качества на яйцата. Без значение дали ги пържим или варим безспорен факт е, че те са много вкусни.

Когато говорим за варени яйца обаче трябва да знаем, че има как да сварим яйцата без да ги варим – за целта от jenata.blitz.bg споделиха уникално видео. Освен това от jenata.blitz.bg рзкриха и коя е най-грубата грешка при варенето им.

Сега обаче от jenata.blitz.bg попаднахме на невероятно разкритие. То е направено от диетоложката Тамара Прунцева. Тя коментира дали митът, че рохкият жълтък на яйцата (без значение дали са варени или пържени) ги прави по-здравословни. 

Оказа се, че това изобщо не е така.

Но защо – ще научите на jenata.blitz.bg