Едва ли знаете тези неща за лука и чесъна, говорят опитни градинари

Те разясниха как най-правилно се отглеждат и впоследствие прибират тези реколти

Българската традиционна кухня е изпълнена с рецепти, в които доста често присъстват лук и чесън. Те придават на всяка манджа неповторим аромат и вкус.

Именно заради това и много българи (все още) предпочитат да си отглеждат тези култури. Късметлиите, които имат градини, знаят колко много време, труд и усилия трябва, за да отгледаш хубав и качествен зарзават.

Сега от jenata.blitz.bg се допитаха до опитни градинари, които издадоха някои от тайните си при отглеждането именно на лука и чесъна. По думите им най-важното, за което всеки трябва да внимава е да не оставят тези култури да „усреят“ прекалено много.

„Много е важно кога точно ще ги махнете от градината“, казват опитните градинари.

А кои са признаците на узряването на лука и чесъна, както и за какво трябва да внимавате при отглеждането им – ще научите на jenata.blitz.bg