Ето по колко мед трябва да ядете, за да не навредите на здравето си
Редовната консумация на пчелния продукт носи изключително много ползи, но и с него трябва да се внимава
Медът се счита за един от най-древните деликатеси и едва ли има човек, който да не е запознат с уникалните му ползи.
Той е богат източник на витамини и минерали.
Въглехидратният му състав е представен главно от фруктоза и глюкоза, които са лесно смилаеми и за разлика от захарта не увреждат зъбния емайл.
Диетолог: Ако ви мъчи силно главоболие, веднага се откажете от...
Редовната консумация на пчелния продукт носи изключително много ползи - дава повече енергия, подобрява съня и паметта, понижава холестерола, помага при отслабване...
Въпреки това и с него трябва да се внимава, защото прекомерната консумация може да навреди на здравето. За това предупреди наскоро руският лекар и диетолог д-р Михаил Гинзбург.