Изпитани рецепти за Бъдни вечер от арсенала на Иван Звездев
С годините той е доказал, че държи на традициите и приготвя гозбите си с подчертан стремеж към родния вкус
През годините Иван Звездев е доказал, че държи изключително много на българските традиции и приготвя гозби с подчертан стремеж към родния вкус.
Затова, когато стане реч за празници като Бъдни вечер, Коледа и т.н., на Звездев може да се вярва, че всичко ще е по правилата. Още повече че той ходи насам-натам из държавата и събира старовремски рецепти.
Такива необикновени сармички през живота си не сте яли!
Макар че на различни места в родината се спазват различни традиции. Пример за това е питката за Бъдни вечер, където се смята, че няма много място за маневри. Някои твърдят, че не трябва да се слага мая, а само сода. Но на повечето места из родината си я правят точно с мая.
Има и баби, които твърдят, че трябва да се рисува само един кръст на питката и да не се правят много украси, а други пък смятат точно обратното – колкото по-украсена е, толкова ще е по-богата годината. Въпрос на традиции и предания от поколение на поколение.
Как Иван Звездев приготвя някои от ястията за празничната трапеза на Бъдни вечер, вижте в jenata.blitz.bg.