Кога да сложим киселото зеле, за да стане готово за Коледа
Може да се консумира под формата на салата или различни ястия
Дойде сезонът за приготвяне на киселото зеле. То е неизменна част от зимнината на българина. Консумацията му има множество ползи за здравето.
Богато е на витамини и минерали, а пробиотичните бактерии в него повишат имунната система.
С този малък трик киселото зеле никога не се разваля
Редовната консумация на кисело зеле също така може да подобри храносмилането и микрофлората на стомашно-чревния тракт. Може да се консумира под формата на салата или различни ястия.
Няма нищо по-вкусно от домашно приготвените кисели зелки, затова в много български домове се подготвят и пълнят бидони. Много важно е кога да го сложим, за да стане готово за коледните празници. Ако е много студено, няма да ферментира, а ако е много топло – също няма да стане.
Вижте как да приготвите зелето така, че да стане готово за Коледа, на jenata.blitz.bg