Край за мистерията! Опитни готвачи издадоха трябва ли да се мие месото преди готвене!
Този продукт се използва много често в българската кухня и заради това трябва да знаете как правилно да боравите с него
Много домакини изплакват месото под вода преди да го приготвят – всеобщото схващане е, че по този начин бактериите могат да бъдат отмити. Но според професионалните готвачи това не е необходимо или поне не винаги.
Важно: Натиснете пилето преди да го купите, ето защо!
Защо не трябва да миете месо преди готвене и в какви случаи е по-добре да го измиете? Е, от jenata.blitz.bg се допитаха до опитни готвачи и отговорите им изненадаха всички.
„Ако сте уверени в качеството на месото, тогава не трябва да го миете“, казват готвачи и привеждат редица аргументи за това.
Но в същото време те предупредиха, че има случаи, в които задължително трябва да миете месото.
Последвайте ни
0 Коментара: