Лютеницата става най-вкусна без печене и белене на чушките, ето го номерът

И така, рецептата, която ще прочетете по-долу, е една от най-търсените рецепти на Балканите в момента, а когато прочетете процедурата, ще разберете защо е така

Лютеницата е любимата зимнина на българина – всъщност никой не чака зимата да я яде, а лятото е златното време за приготвяне на домашна лютеница, пише gotvq.eu.

В този вкусен омлет ще се влюбите от първата хапка

По традиция се приготвя от червени чушки със или без добавка на патладжан и морков, а някои приготвят и бяла лютеница от зелени чушки, която в други балкански страни е наричана “малиджано”.

Процесът на приготвяне отнема близо два дни, като първият ден чушките се пекат и обелват, а вторият се смилат и пържат обелените чушки (патладжани и моркови). Тази година обаче един нов начин за приготвяне на лютеница измести всички останали със своята бързина и икономичност.

И така, рецептата, която ще прочетете по-долу, е една от най-търсените рецепти на Балканите в момента, а когато прочетете процедурата, ще разберете защо е така. Тази лютеница на фурна е много вкусна и се приготвя лесно и простичко, без да губите време за печене и белене на зеленчуци и без да изразходвате излишно количество ток.

Вижте как да направите вкусна лютеничка без печене и белене на чушки на jenata.blitz.bg