Най-опасната храна за холестерола – и не, не е пърженото!
Диетолози разкриват защо дори „по-леките“ варианти на месни деликатеси могат да увредят сърцето и червата ти
Холестеролът е жизненоважен за храносмилането, производството на хормони и синтеза на витамин D. Въпреки това, когато нивото му е твърде високо, може да се натрупат плаки в артериите, което увеличава риска от сърдечни заболявания.
Диабетиците да четат: 5 чая, които нормализират нивата на кръвната захар
Макар че възрастта и генетиката не могат да бъдат променени, поддържането на здравословна диета и активен начин на живот може частично да контролира нивата на холестерол. Затова диетолозите препоръчват да се избягва преработеното месо.
Преработеното месо включва не само хот-дог и колбаси, но и пуешко, шунка и ростбиф, които са закупени, а не приготвени вкъщи.
Последвайте ни
0 Коментара: