Не правете това с ориза, съсипвате го!

Това се е превърнало в кулинарен ритуал, за който мнозина дори не се замислят

Оризът е универсална и лесна за приготвяне храна, която е неизменна част от менюто на много хора по цял свят.

А изплакването му със студена вода преди готвене е кулинарен ритуал, за който мнозина дори не се замислят. Така е прието и като че ли няма причина този етап да бъде пропуснат. 

Въпреки че това не е задължително, health разкри няколко хранителните и кулинарни причини, заради които е най-добре да го направите. 

Забравете за лошите миризми в дома си с 4 трика

Експертите казват, че изплакването на ориза ще премахне лепкавостта му и ще го направи пухкав, премахвайки излишното нишесте, което кара зърната да залепват едно за друго. Освен това изплакването го прави по-безопасен за консумация.

Измиването на ориза преди готвене обаче си има и куп минуси. Какви са те, вижте в jenata.blitz.bg.