Не яжте тези части на пилето, предизвикват рак!
Редовната им консумация може да доведе до неприятна изненада, алармират китайски учени
Едва ли има човек, който да не е чувал, че пилешкото месо е много полезно за здравето.
То е богато на протеини и аминокиселини. А калориите, които се съдържат в него, е много по-малко от това в другите видове месо (около 190 килокалории в зависимост от това за коя част от трупа говорим).
Именно затова пилешкото месо се включва редовно в състава на диетичните ястия и в менюто за правилно хранене.
5 коварни болести, които протичат безсимптомно
Пилешкото месо е полезно и за имунитета. Наличието на редица ценни микроелементи в него позволява да създадем вид защитна бариера за организма. Хората, които редовно консумират варено пилешко, са по-малко склонни да страдат от настинки, отколкото тези, които предпочитат свинско или говеждо.
Естествено, когато говорим за ползи от пилешкото, трябва да имате предвид, че те се отнасят само за месото от домашни птици. Тези, закупени от магазина, могат да донесат на организма повече вреда, отколкото полза.
Някои части на птицата обаче не са препоръчителни за консумация, защото могат да предизвикат рак, категорични са специалистите.
Кои части от пилето е добре да избягвате, ако ви е мил животът, вижте в jenata.blitz.bg.