Опитните домакини винаги попарват лука, ето защо
Има хора, които не харесват този зеленчук заради специфичния му вкус и усещането за парене
Лукът е изключително разпространен зеленчук, който може да се намери във всяка кухня.
Домакините го добавят към почти всички ястия, защото придава приятен и пикантен вкус. А лучената супа... Тя си е направо черешката на тортата на френската кухня.
Едва ли има човек, който да не знае колко полезен е този зеленчук.
Безценен трик за рязане на лук без нож и дъска СНИМКИ
Той съдържа редица важни за човешкия организъм компоненти като витамини, етерични масла, каротин, калций, калий и магнезий. И най-важното - много от полезните му свойства се запазват дори и при термична обработка.
Въпреки това има хора, които не харесват това растение заради специфичния му лютив вкус и усещането за парене. Оказва се, че това не е проблем, защото има много прост начин да се отървете от горчивината. Трябва само да го попарете с вряла вода