Рецепта за домашна шаурма: вкусна и безопасна

Тя е толкова вкусна и хрупкава, колкото прословутата улична храна

Лятото е времето, в което мнозина искат да похапват по-леки неща. Разбира се има и такива, които дори и в горещините искат да хапват някоя сочна мръвка.

Е, точно за тези сега от jenata.blitz.bg ще предложат една уникална рецепта за домашна шаурма, която е чудно вкусна и за разлика от тези, които се предлагат от съмнителни мургави типове е безопасна!

Тя е толкова вкусна и хрупкава, колкото прословутата улична храна. Но в същото време знаете точно какво слагате в плънката.

Какво е шаурма и какво означава шаурма?

Смята се, че произхожда от Османска Бурса или днешна Турция, шаурма е известна още като шаурма или шаверма, което на арабски означава „завъртане“.

В допълнение, шаурма идва от турската дума „чевирме”, което също означава „завъртане“ или „въртене“.

Шаурма се приготвя чрез подреждане на ленти от мазнина или парчета подправено месо върху вертикален грил.

След това тези мазнини и меса се запичат бавно и се сервират върху ориз или като сандвич или обвивка.

Но как да приготвите вкусната домашна шаурма ще научите на jenata.blitz.bg