Свинското месце направо се топи в устата, всички вкъщи полудяха по това ястие!
Бон филето е най- крехкото месо на прасето и му се дължи подобаващото отношение
Наскоро имах личен празник и цялото семейство се събра на късен обяд. Семейните сбирки са особено нещо. Всички идват късно, говорят много, и си тръгват с натежали глави. Има много шетане, но споменът, който оставя за домакинята, е безценен, пише кулинрката Цвети Цанева от hera.bg.
На такива сбирки предпочитам да приготвям нещо засукано, но не претенциозно, за да не накарам родата да се почувства неудобно. Предвид повечето приказки, то трябва и да е нещо, което е вкусно и студено. Месото си е фаворит на мъжете, зеленчуците – повече на жените. Спрях се на печено свинско бон филе с гарнитура от сезонни зеленчуци.
Тази запеканка с макарони става за минутки, а вкусът й е повече от уникален!
Бон филето е най- крехкото месо на прасето и му се дължи подобаващото отношение – маринова се добре, престоява и се пече дълго на ниска температура. Задължително се изпича цялото парче месо.
Вижте тайната на сочното и крехко свинско месце, по което полудяха всички вкъщи, на jenata.blitz.bg