Тези признаци издават, че динята е сладка и сочна

С помощта на съветите на експертите гарантирано ще се приберете вкъщи с перфектния плод

Нищо не се асоциира по-добре с лятото от един резен сладка, сочна и студена диня. За съжаление, да откриеш перфектно узрелия плод на пазара или в магазина се оказва не толкова лесна задача.

Изборът на правилната диня обаче си заслужава усилието - както заради вкуса, така и заради хранителното й съдържание, пише Health.

По думите на диетолога и експерт по хранене Миа Син, динята е около 92% вода, което я прави хидратиращ плод. 

"Тя също така осигурява ключови хранителни вещества, включително калий и витамин С. Калият помага за поддържане на нормално кръвно налягане, позволява на мускулите да се съкращават и помага на нервите да функционират.

2-минутно златно правило: С него домът ще е чист и подреден, а животът ни щастлив

Витамин С е важен за имунитета и здравето на кожата", казва експертът.

Динята също така съдържа ликопен - естествено съединение, което й придава характерния розово-червен цвят и е полезен за здравето на сърцето, казва колежката й Кимбърли Роуз-Франсис.

Ако търсите сладка и вкусна диня, с която да се поглезите в жегите, е добре да се възползвате от полезните съвети на експертите, с чиято помощ гарантирано ще се приберете вкъщи с перфектния плод. 

Кои признаци издават, че динята е перфектно узряла, вижте в jenata.blitz.bg.