Турски самуни - 5 минути печене и хляб не ти трябва
Те са идеални за приготвянето на сандвичи-джобове, че и за дюнери, но и просто като хлебчета
Едно нещо винаги присъства на българската трапеза. А именно – хляб! Все пак народът го е казал – Никой не е по-голям от хляба!
Последните години сякаш по навик, а и заради забързаното ежедневие, все по-често купуваме пакетиран хляб от магазина, а вкусът му… нека признаем – не е хубав.
Разбира се, има хора, които си купуват насъщния и от някоя хубава хлебарна, а други пък си го приготвят в домашните хлебопекарни.
Чудно вкусен домашен хляб в специален глинен съд
Но ако не попадате в горната група хора, а вкусът на домашно приготвения хляб ви липсва, но не умеете да месите, а и нямате времето за това, то спокойно! От jenata.blitz.bg имат решение.
То се казва турски самуни! Да, точно така! Те са невероятно вкусни, а и се приготвят буквално за пет минути.
Можете да използвате този плосък хляб за така популярните сандвичи-джобове, че и за дюнери, но и просто като хлебчета, които да вземете на работа или на разходка. Все пак – домашният хляб е най-добрият хляб, който можете да направите.
Няма наяждане с този домашен хляб - мек от вътре и с хрупкава коричка СНИМКИ
Когато го извадите горещ от фурната, най-добре го намажете с масло, което ще се разтопи от топлината. Още по-хубаво е, ако ги приготвите за вечеря и сервирате с лук, печено месо и зелева салата.
Тази богата вечеря ще зарадва всички, а семейството ще бъде особено щастливо. След такова хубаво хапване поднесете домашно приготвен сладкиш от нашия богат архив от рецепти.
Няма нищо по-хубаво от домашно приготвените печива...
Но какво ви трябва за тези апетитни и бързи Турски самуни ще научите на jenata.blitz.bg