Уникална рецепта за едно от любимите ястия на българите
Любими на повечето българи
Кебапчетата са символ в българската кухня.
Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!
Въпреки че се приготвят лесно, за да станат наистина вкусни, е нужно да спазите някой основни тънкости - изберете качествено месо и печете на перфектно почистена скара, пише gozbata.com. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
1 кг. свинска кайма
3 ч.л. кимион
2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
1 и 1/2 ч.л. чубрица
100-150 мл. вода
Начин на приготвяне:
Смляното месо, подправките и водата се омесват. Каймата се оставя да престои в хладилник за 24 часа. Премесва се отново и се оставя да престои за още 30 минути в хладилник. Намокрете добре ръцете си със студена вода и оформете кебапчетата.
Идеалните кебапчета са около 70 гр. Намажете скарата с мазнина. Въртете кебапчето, докато се образуват кафяви черти от всички четири страни. Сервирайте с питка хляб и гарнитура от домати и краставици.