Уникално вкусни и ароматни картофки по селски
Най-важният трик при готвенето е, че картофите първо трябва да се сварят леко
Хапва ви се нещо вкусно, но нямате време за готвене? Предлагаме ви да си приготвите тези ароматни картофки по селски. Ястието е много вкусно и най-важното - става за 30 минути!
Рецептата научихме от своя читателка. Ето какво ни написа тя:
"Никога не съм си и помисляла, че някой ден ще моля свекърва си да ми каже как да приготвям картофи по селски. Но ястието е толкова вкусно, че си заслужаваше! Отвън с коричка, а отвътре е невероятно мекички... Ръката буквално сама посяга за още.
Голяма грешка: Всички пържим картофките по трудния начин
Обсъдихме рецептата точно на масата. Споделям това, което чух:
Основната тайна на готвенето на такива картофи е, че първо трябва да се сварят леко. Благодарение на това успявате да ги опечете така, че всяка филийка да е покрита с хрупкава коричка. Вътре обаче картофът остава мек.
И нещо много важно - това ястие остава също толкова вкусно и след като изстине - нещо, което далеч не винаги се получава, когато ядете картофи!", отбелязва тя.