Урок по кулинария: Знаете ли що е то урбеч? Няма такава вкусотия!

Може и да не сте чували за тази суперхрана, но тя има куп полезни свойства върху здравето ни

Чували ли сте някога за урбеч? Да, точно така урбеч!

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажат какво точно е урбеч, как е полезен за здравето и на кого може да навреди. 

На първо място е важно да знаете, че това е супер, супер вкусно хапване. Освен това се води и суперхрана.

Деликатес за зимата без захар: Пригответе този конфитюр и няма да съжалявате!

Редом с това ще споделим една проста рецепта за тази вкусотия.

И така – гъста мастна маса, получена от смес от смлени маслодайни семена с добавяне на мед, се нарича урбеч. 

Тази суперхрана е най-често приготвяна в кухните на арабските страни и кавказките народи.

Основата за урбеч обикновено е:

Ленено семе;
Слънчогледови семки;
Тиквени семена;
Кайсиеви ядки;
Ядки.

Но как тази суперхрана помага на здравето ни и как да я приготвим – ще научите на jenata.blitz.bg