Вили Рай разкри тайните на някои от най-вкусните си гозби!

 Вили Рай е родена в Етрополе. Завършила е поп- и джаз пеене в българската Консерватория в класовете на Симеон Щерев и Милчо Левиев. Едва 19-годишна за първи път излиза на една сцена с Лили Иванова. Кариерата си на певица обаче развива не у нас, а в Сърбия.

Титуляр е на награди от много престижни музикални фестивали, сред които "Шлагер менаджер", "Белградска пролет", "Медитерианска песен", "Евровизия", "Пирин фолк" и др. Има издадени два албума с балкански етно мотиви, а през 2018 година на пазара излиза новият й албум „Златно време“, в който събира песните си от сцената на фестивала „Пирин фолк“ Сандански. По този повод е специален гост на тазгодишната гала-вечер с изпълнения на „Македонско оро“, „Ех, да ми е“ и „Там е моят дом“. Фолклорните й видеоклипове се излъчват по Фен Фолк ТВ.
Колкото се раздава на сцената, толкова е отдадена и на кухнята.

За „ШОУ” издаде едни от любимите си кулинарни рецепти.

"Карамелената круша“ на Вили Рай

Ще започна с десерт, който е моя импровизация! Обичам семплите и вкусни рецепти!
 
Продукти:

6 големи сладки круши
100 г кафява захар
100 г орехи
150 г. масло
1 ванилия и малко ликьор
Листа от мента
Сладолед по желание

За 6 човека са необходими три големи, добре узрели, но не и прекалено меки круши! Обелват се и се разрязват наполовина, които стават 6 парчета. Почистват се от семките и се обелват. Хубаво е да се резне малко от  издупената част на крушата, за да може стабилно да се подреди в предварително  стопеното масло в големия тиган! Месестата й част, от която са били семките, остава отгоре! Във всяка от дупките, останали от почистените семки, сипваме по една пълна лъжичка кафява захар и на тих огън ги оставяме да омекнат до карамелено кафяво!
Орехите са едро нарязани и ги прибавяме в свободното място между крушите! Прибавяме и стафидите, които предварително сме натопили в малко ром или в някакъв любим ликьор! Аз лично ги обожавам с мирис на Амарето Чизароне! Когато крушите омекнат след 15 минути на тих огън, изваждаме всяка круша в средно голяма чинийка и пълним поравно отвора й с ядките и стафидите! Така топлата круша я сервираме с топка сладолед и ментово листенце. Поливаме с капки от останалия сос. По желание можете да настържете малко черен шоколад или да прибавите малка канелена бисквитка!
 
Вижте останалите вкусни рецепти на Вили Рай на jenata.blitz.bg