Внимание: Всеки трябва да знае това за олиото и пържените храни
Знаете ли, че при определена температура при пържене олиото започва да е вредно за нас?
Пържените храни са ни любими, сигурни сме, че и вие ги обожавате. Спомнете си само вкусът на пържена рибка с картофки на фона на морския залез. Или вкусните пържени филийки с боров мед, споделени с планинския вятър.
Обаче пържените храни са колкото вкусни, толкова и опасни за фигурата и здравето особено ако използвате старо олио, щедро го добавяте или използвате за пържене мазнина, която е неподходяща и вредна при нагряване.
А знаете ли каква е безопасната температура при пържене?
Всички грешим: Никой не знае, че освен за готвене, олиото става и за...
При каква температура при пържене олиото се превръща в канцерогенен звяр? Всъщност въпросът е труден защото отговорът е различен за различните видове масла.
Ще ви помогнем да се насладите на ароматна, пържена храна, на сочността и вкуса ѝ, без да рискувате здравето си, като изберете най-безопасните видове олио, устойчиви на високи температури при пържене.
Над каква температура при пържене олиото започва да е вредно за нас ще научите на jenata.blitz.bg