Всички вкъщи са луди по лазанята ми с патладжани

Примамливият аромат на провансалските билки, сочната киселинност на доматите и меката, топяща се в устата моцарела й придават уникален вкус

Държите на масата за вечеря винаги да има нещо вкусно, но се притеснявате, че излишните калории през нощта ще навредят на фигурата ви? Не се отчайвайте!

Можете да си приготвите нещо наистина много вкусно, което е хем засищащо, хем не толкова калорично! Например тази проста, но невероятно вкусна лазаня с патладжан.

Всички знаят, че по традиционната рецепта това италианско ястие се приготвя от слоеве тесто, между които се слага различни видове плънка и е покрита със сос бешамел и пармезан. Във версията, която днес ще ви предложим, вместо кори, ще използваме патладжан.

Това е тайната на сочните кюфтета, влудяващо вкусни са

Въпреки разликата в съставките и липсата на мазнини, лазанята от патладжани на фурната се получава също толкова сочна. А примамливият аромат на провансалските билки, сочната киселинност на доматите и меката, топяща се в устата моцарела придават на тази лазаня уникален вкус. 

Как да си приготвите тази вкусна и ароматна лазаня с патладжани, четете в jenata.blitz.bg.