За да се топи в устата: Това са тънкостите при пържене на цаца
Няма човек, който да не обича през лятото да похапне малката рибка, а често компания й прави някоя и друга бира
Лятото наближава и няма да е чудесно, ако не прекараме поне един ден на плажа под чадър, с бира в ръка и порция пържена цаца. Но знаете ли, че приготвянето на пържена цаца има своите собствени тънкости… и те започват още с избора на рибката.
За целта изберете и купете по-големи цаци от магазина, защото се почистват по-лесно. Няма значение дали са пресни или замразени.
Как се пържи цаца, за да се топи в устата?
В повечето случаи замразената риба е леко осолена, така че не е необходимо да я осолявате. Ако се спрете на замразена цаца, не я размразявайте напълно, когато е наполовина замразена, тя се почиства лесно – само трябва да издърпате стомаха с палец и показалец и той лесно ще се отлепи. Ако рибата е много малка, не я почиствайте. Изплакнете добре и отцедете.
Има няколко начина за пържене на цаца. Можете просто да оваляте рибата в брашно и да я изпържите в сгорещена мазнина до готовност. Или можете да направите смес от една част пшенично брашно и една част царевично брашно, добавете малко сол и разбъркайте добре.
Но повече за тънкостите при пържене на цацата ще научите на jenata.blitz.bg