Когато Джо Бернщайн е на 25 г., тежи 154 килограма. И диетите не работят. Тогава той прави няколко прости неща, които носят положителна промяна в живота и в личностното му развитие. Сега Джо работи като личен треньор и помага на хората да направят правилния избор за по-здравословен живот.
Вижте някои правила, които той е следвал, и са довели до тази впечатляваща промяна, пише profit.bg.

Спрете да пиете калории

Това означава да се откажете от безалкохолни, сок и подсладен чай. Дори да се отървете само от този вреден навин, може да загубите до 22 кг за три месеца. Понякога не осъзнаваме, че изпиваме по 2000 калории на ден.

Забравете за готовите обеди по време на работа ….и вземете кутия със здравословна домашна храна.

Прекарвайте по-малко време в колата

Колелото ще ви помогне да спестите няколко часа и доста нерви. Време, което може да прекарате в приготвяне на здравословна храна или упражнения.

 Научете се да готвите вкусни ястия ...и как да си доставяте удоволствие в готвенето. Рецепти от интернет, готварски шоута или курсове ще ви помогнат по пътя да се превърнете в истински мастър шеф.

Опитайте се да разберете стойността на натуралната храна

Избирайте местна храна и свежи продукти, които ще отворят вкусовите ви рецептори и ще ви помогнат да отслабнете.

Вземете си куче

Активната разходка с вашия четириног приятел е най-добрият начин да засилите метаболизма си и да се събудите. Не е задължително да е куче – идеята е да намерите причина да се разхождате сутрин.

Купувайте органична храна

Целта не е само да избягвате ГМО храните или да търсите само органични храни – всичко е въпрос на навик да ядете висококачесвена храна. Да, те са по-скъпи, но когато започнете да си приготвяте сами храната, а да не купувате готова, бюджетът ви ще се балансира.

Внимавайте за качеството на храната

Чудесно е, ако може да увеличите броя на вегетерианските обеди и вечери, което значи повече зеленчуци, плодове, семена, зърнени храни. Ако все пак не искате да се лишавате от месо, търсете качествено.

Откажете се от връзка, която ви пречи

След като се разделя със съпругата си, Джо започва животът си наново – по-здравословен и съзнателен. Разбира се, не трябва да предприемате нещо радикално, но ако не срещате подкрепа и връзката ви пречи по пътя към осъществяване на целите – прекратете я.

Променете се психически и ментално

За да не върнете обратно сваленото тегло, важно е да се упражнявате и да се храните правилно. Всичко идва от главата: от отказването от старите навици до момента, в който реализирате мечтата си и я следвате.