3 разпространени у нас продукта, които увеличават риска от тромбоза, сгъстявайки кръвта
Не е необходимо да ги изключвате напълно от диетата си, но да ги ограничите
Тромбозата е опасно заболяване, което засяга голям брой хора в напреднала възраст. То води до болка, подуване на крайниците, тахикардия, липса на въздух.
Първите признаци на кръвен съсирек, които не трябва да бъдат игнорирани
Една от основните причини за тромбозата е сгъстяването на кръвта. Кръвният вискозитет се увеличава и по този начин се затруднява транспортирането на кислород и хранителни вещества до всички системи на тялото.
Причините за увеличаване на вискозитета на кръвта могат да бъдат много. Също така един от най-важните фактори за повишаване на вискозитета на кръвта е храненето. Някои храни буквално „сгъстяват“ кръвта ни и увеличават риска от тромбоза.
Кои са 3-те често срещани продукта, които сгъстяват кръвта и увеличават риска от тромбоза може да научите на Zdrave.to