5 алкални храни ще направят тялото ви резистентно към болести и хронични заболявания
Безброй проучвания и дългогодишни изследвания разкриват, че прекомерната киселинност в организма ни прави податливи на болести и хронични заболявания.
Въпреки това, съвременните диети са пълни с киселиносъдържащи храни като сода, захар, бяло брашно, консерви, яйца, месо, млечни продукти, алкохол, риба, кафе, пържена храна и др. И сякаш това не е достатъчно, но стресът, гневът и безпокойство, съчетани с лекарства, подсладители и токсини от околната среда, допринасят за киселинността на тялото ни.
И докато това звучи сериозно и необратимо, не се притеснявайте, тъй като най-здравите хора по света са успели да намерят начин да заобиколят тези препятствия и са допринесли за създаването на списък, който ще помогне на всеки човек.
Кои са 5-те алкални храни, които всеки трябва да консумира, за да бъде тялото му устойчиво на болести и хронични заболявания четете на Zdrave.to