За да ускорите възстановяването, понеже е сезонът на грип, настинки, вируси, ви препоръчваме едно старо лекарство, което е по рецепта на нашите баби. Лекува кашлица и болки в гърлото и е истински балсам за белите дробове.
Става въпрос за мляко с карамел. Известно е и още като карамелено мляко, но както и да го наричат резултатът е същият - ­ ефективно облекчава кашлицата, ускорява изхвърлянето на секретите, облекчава болките в гърдите по време на силна кашлица и има успокояващ ефект върху целия организъм.

Как да си направите такова мляко:

2-­3 супени лъжици захар сложете в кана и загрейте. Захарта бързо ще се стопи и ще се карамелизира. Лесно може да прегори, така че внимавайте. Щом получи златист цвят веднага излейте млякото върху нея и оставете малко да поври. Охладето го, но в никакъв случай не трябва да е студено.

И това е интересно - Вирусните инфекции покачват рязко кръвното - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Най-добре действа, ако се изпие, докато е все още горещо.

Забележка: Ако захарта загори, хвърлете я! Загоряла захар няма да ви помогне само може да ви накара да се почувствате по- зле. Помага при оздравяване на синусите; успокоява кашлицата и намалява болката и в гърлото; успокоява болката в гърдите; сънят ще ви бъде по- спокоен и качествен

Ако имате температура не би трябвало да консумирате млечни продукти, предупреждават от zajenata.bg.