Д-р Дарина Ангелова разкри пред в. "Доктор" голям парадокс за млечните храни и няколко тайни за солта
Д-р Дарина Ангелова е завършила медицина в Пловдив. През последните 15 години успешно лекува своите пациенти със здравословно хранене и други естествени средства - двигателен режим, вода, справяне със зависимости и стрес. Обучавала се е в това направление при свои колеги от световноизвестна калифорнийска клиника. Осем години е диетолог в пловдивската клиника “Медикус Алфа”, след което завежда център “Здраве” в Пловдив. В момента практикува в свой частен кабинет и пътува из страната, за да изнася лекции на тема здравословен начин на живот по системата “Ново начало”.
- Д-р Ангелова, какво представлява остеопорозата като заболяване?
- Остеопорозата е болест на крехките кости, защото е в основата на честите фрактури на крайниците и на гръбначния стълб и може да доведе до инвалидност, до трайна загуба на качеството на живот. Остеопорозата неусетно намалява здравината на костите, те започват да изтъняват, стават по-меки, вътрешността им - гъбеста. Често първият признак на това заболяване е счупването на някоя кост. Има случаи да се получи фрактура дори само при обръщане в леглото.
Всяка година милиони хора по света чупят кости, вследствие на остеопороза. Счупването на гръбначния стълб често е спонтанно и без болка. Установяваме го едва когато вече има деформация на гръбнака и намаляване на ръста между 2 и 20 см - в резултат на счупване и на тежки деформации на прешлените.
Кои са факторите, които могат да запазят костите ни здрави четете в най-полезния сайт Zdraave.to.