Запечатване на ноктите  - уелнес процедура, която се извършва с помощта на естествен пчелен восък . Той създава тънък филм върху ноктите и ги предпазва от вредните въздействия на околната среда, изсушаващите ги лакове и химикали.
Тази процедура не отнема много време, не изисква някакви специални умения и има много предимства:
•съживява ноктите ;

•укрепва нокътната плочка ;
•ускорява растежа на ноктите;
•възстановява нокътна плочка  след отстраняване на изкуствени нокти.

Извършването на тази процедура е съвсем простичко:
1.За начало шлифовайте нокътната плочка  и придайте хубава форма на ноктите.
2.Накиснете ноктите в баня с морска сол.
3.Нанесете върху ноктите и кожата около ноктите специално подхранващо масло. Можете да си го купите или да направите свое собствено (една супена лъжица рициново масло се смесва с няколко капки витамини А и Е ).
4.След това нанесете още един слой масло и полирайте ноктите с мека пила.
5.Нанесете върху нокътната плочка крем на основата на восък : загрейте на водна баня 20 грама мазно масло (подходящи са масло от жожоба , масло от пшеничен зародиш или авокадо ), добавете малко счукан или разтопен восък и разбъркайте добре. След това добавете малко топла вода (30-40 градуса). В резултат трябва да се получи смес с консистенцията на крем. Към охладения крем могат да се добавят и няколко капки етерични масла : лайка, розмарин, сандалово дърво - те имат противовъзпалителен ефект; бор, иланг-иланг, пачули - полезни са при цепене на ноктите; лавандула и бергамот - укрепват нокътя.
6.Полученият крем трябва да се втрива енергично в нокътната плоча 2-3 минути. Ако го правите достатъчно бързо, ще се генерира топлина и ще се образува защитен слой върху нокътя.
7.След това сложете ръцете си под течаща студена вода - така ще "запечатате" ефекта.

Ефектът на тази процедура се забелязва от първия път и трае около 2 седмици. Ако го правите 2 пъти на месец, със сигурност няма да имате някакви проблеми с ноктите!