Ето кога оризът става вреден за здравето
Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме обаче, дори когато спазваме здравословен хранителен режим, невинаги се оказва полезно за нас. Освен че ни бърка в джоба, често ни бърка и в здравето! Днес обръщаме специално внимание на един продукт, който често присъства на трапезата ни. Оризът! Може и да ви учудим с твърдението, че ако не го приготвяте правилно, той може дори да навреди на здравето ви. Това действително е така, ще разберете защо в следващите редове.
Оризът е основна храна за над половината от световното население. Той е най-значимият източник на хранителна енергия за 17 страни в Азия и Океания, 9 страни в Америка и 8 страни в Африка. Отглеждането на ориз в България започва през 14-и век по поречието на реките Марица, Тунджа и Дунав. През 1962 г. са създадени първите съвременни оризови полета в България – в град Съединение и в пловдивското село Войсил.
Кога оризът вреди на здравето, четете в zdrave.to