Измиването на пилешкото месо с течаща вода е опасно за здравето
Защо експертите съветват да не правите това
Ако преди да приготвите пиле, предпочитате да го изплакнете с вода на чешмата, по-добре спрете да правите това. Такова предупреждение отправят експертите в областта на здравословното хранене от САЩ.
Диетоложка бие тревога, свързана с пилешкото месо
Огромен брой домакини са сигурни, че преди приготвянето на пилешкото на тиган или в тенджера, трябва да се измие обилно с вода и след това да се изсуши. Според експертите обаче, това е много лоша идея.
Те съветват никога да не се измива месото изобщо. В САЩ и Канада от няколко години върви информационна кампания, в която хората са призовани да се откажат от тази практика, но засега няма особен успех.
Защо не трябва да се мие пилешкото с течаща вода четете в най-полезния сайт Zdrave.to.