Харвардски учени изброиха продуктите, които водят до инфаркт и инсулт
Яденето на червено месо и силно преработени храни допринася за хронично възпаление в тялото
Разнообразни храни, които съдържат големи количества антиоксиданти и витамини, като зелени листни зеленчуци, моркови, домати, пълнозърнести храни, плодове, ядки, мазна риба и зехтин, могат да допринесат за здравословен възпалителен отговор и да намалят сърдечно-съдовия риск, предават световните осведомителни агенции.
Защо не трябва да се прекалява с мандарините?
Проучване, публикувано наскоро в „Journal of American College of Cardiology“, установи кои храни допринасят за хронично възпаление в тялото, увеличавайки риска от сърдечни заболявания и инсулт.
Изследването проследява близо 166 000 жени и 44 000 мъже в продължение на 24 до 30 години.
Проучването е уникално, според водещия автор д-р Джун Ли, с това, че не е изследвало въздействието на определени групи храни, а по-скоро се е фокусирало върху въздействието на комбинация от 18 групи храни, за които е доказано, че предсказват по-добре нивата на възпаление, свързано с диети.
Кои са тези храни научете на Zdrave.to