Киселините в стомаха са бич за всеки, но ето какво да направите!

Постоянно ме мъчеха киселини без значение какво хапвах, но след като започнах да прилагам това за 15 дни се оправих

Киселини в стомаха – става дума усещане за парене в гърлото или стомаха, което е свързано с стомашен хиперацидитет. Хората, които страдат от киселини в стомаха е необходимо да знаят, че това може бъде причинено от много фактори, в това число небалансирано хранене, стрес или грешен график на хранене.

В тази статия, ние ще ви разкажем за 15-дневна диета, която помага да се справим с киселини в стомаха и се подобрява нашето здраве и качеството на нашия живот.

И това е интересно - 10 "здравословни" навика, от които няма никаква полза - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Тайната на успеха е спазвате плана в рамките на две седмици. Следвайте нашите съвети и ще видите, че след две седмици ще се чувствате доста по-добре.

Първото нещо, което е необходимо да направите е да се елиминират напълно от менюто всички храни, които повишават киселинността на стомаха. Те са:
-захар и подсладители с висок интензитет
-рафинирано брашно
-готварска сол
-мляко и млечни продукти
-червено месо и колбаси
-пържени храни и хидрогенирани мазнини
-алкохолни и безалкохолни напитки
-кафе, шоколад и Coca-Cola

Други фактори, които трябва да се избягват! Важно е да се обърне внимание не само на продуктите, които ядем, но и на лоши навици, които увеличават стомашната киселинност:
-дим от цигари
-стрес
-лекарства
-недобре сдъвкана храна
-преяждане
-смесването на различни видове храни, или прием на плодове по време на обяд

Целта на тази 15-дневна диета е да неутрализира киселинността на стомашния сок по естествен начин, без да се вземат лекарства, които променят стомашното киселинно-алкалното равновесие.


За да направите това, дайте предимство на алкалните продукти като:

Лимон: отлично неутрализира стомашната киселина
Бяла глина: естествен антиацид.
Суров картоф сок със зехтин: древен лек за борба с киселинност и лечение на стомашни язви.
Стевия: естествен подсладител и алкален агент.
Сурови бадеми: минимално окисляват тялото ни.
Авокадо: естествено алкално средство.
Зелен чай: противовъзпалително средство, антиацид.
Морска сол: алкализира тялото.

През следващите 15 дни яжте според този план:

На гладно
Изпийте чаша прясно изцеден сок от картоф, смесен с пълна супена лъжица студено пресован зехтин (15 мл).

Закуска
След 20 минути – зелен шейк за закуска.