Китайките не ядат този продукт и никога не се разболяват от рак на гърдата. Вие трябва ли да се притеснявате (ТЕСТ)

Хиляди жени годишно се разболяват от рак на гърдата. Някои от тях успяват да хванат заоляването в началото и да се спасят, но като цяло статистиката е безмилостна и сочи, че това е най-широко разпространеният рак сред жените и е на второ място като причина за смъртността при тях.

Една от тези жени, засегнати от тази страшна болест е Джейн Плант. Тя е съпруга и майка, а по професия учен-геохимик. През 1987 г. Джейн чува страшната диагноза „рак на гърдата“. Животът на жената се преобръща. Болестта е достигнала 4 стадий, но жената отказва да се предаде и подема битка с болестта с всички методи.

Тя обаче не е сама. До нея е съпругът ѝ - известен учен, който по това време е работил в Китай. Заедно с колегите му, той направил невероятно откритие, което хвърля светлина върху това защо жените в Китай не страдат от рак на гърдата.

Учените са изследвали ежедневния живот на китайките и каква диета прилагат. Първо са помислили, че причината се крие в малкото мазнини, които жените в Китай приемат.
14%, в сравнение с 36%, което съдържа западноевропейската диета. Но тази теза била отхвърлена, тъй като няма данни, че високото съдържание на мазнини в храната увеличава риска от развитие на рак.

Кога дошъл пробивът и кой е продуктът четете в най-полезния сайт Zdrave.to.