Кой и защо не трябва да яде джинджифил
Той често е наричан още исиот или имбир и е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия от древността
Джинджифилът, често наричан още исиот или имбир, е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия от древността.
В Европа се разпространява през 13 век. Първоначално джинджифилът се е използвал предимно в медицината.
Куркума, джинджифил и кокосово масло преди сън
Пресният джинджифил има остър парлив вкус с аромат на лимон. В изсушен и стрит на прах вид се използва в кулинарията като подправка. Резенчета пресен джинджифил се използват за направа на чай и като добавка в супи и сосове.
В източната кухня се приготвя по всички познати технологии на печене, варене, пържене, много разпространен е в сладкарството под формата на сладка и бонбони.
И все пак кой и защо не трябва да яде джинджифил четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.