Лекарите са отстранили част от черепа на бивша кралица на красотата, 35-годишната американска Синтия Маринес. 


Изданието Daily Mail пише, че самотната майка е водила здравословен начин на живот. Тя е участвала в конкурси за красота докато е била на възраст между 14 и 25 години. Печелила е короната няколко пъти, след това е започнала да работи като член на жури. 

През ноември миналата година тя отишла на гости при приятели със своя 5-годишен син. Тя си съблякла палтото и се навела, за да каже нещо на малчугана, но веднага паднала на земята. 

Приятелите ѝ веднага повикали линейка. Медиците предположили, че младата майка е предозирала с наркотици. Във връзка с това на жената била инжектирана двойна доза препарат, който блокира действието на дрогата. 

След като Синтгия пристигнала в болницата, главата започнала силно да я боли. Лекарите по-късно установили, че пациентката е имала руптура на аневризма на съдовете на главния мозък. 

Жената веднага била подложена на трепанация на свода на черепа, за да се отстрани аневризмата. Няколко дни по-късно тя прекарала инсулт, който довел до тумор в мозъка. След това Синтия получила възпаление на белите дробове и заразяване на кръвта. 

Част от черепа ѝ се оказала инфектирана и се наложило тя да бъде отстранена. 

През септември с помощта на синтетични кости цялостта на черепа на американката била възстановена. Също така състоянието на Синтия започнало да се подобрява въпреки песимистичните прогнози на лекарите. 

Превод и редакция: БЛИЦ