В условията на забързаното ни ежедневие здравословното хранене с всеки изминал ден се превръща във все по-належащ проблем. Загрижеността на обществото към храните, които консумира, нараства допълнително.

Съставките на храни и напитки сега често се наблюдават от потребителите и повечето хора предпочитат да вечерят в ресторантите, които предлагат чиста и здравословна храна на своите посетители.

Доктор Бирол Сайгъ от университета „Бейкоз“ твърди, че хората се хранят поне 70 000 пъти през живота си, което означава, че поглъщат приблизително 25-30 тона храна.

“Приемът на храна е не само обикновена ежедневна функция, но и съществена част от човешкото здраве и щастие”, обяснява Сайгъ, според когото маслодайните семена играят жизненоважна роля за нашето хранене.

Тъй като всички живи организми се нуждаят от енергия, за да оцелеят, мазнините са хранителните вещества, които дават най-много енергия при 9 килокалории на грам.

Прочетете в zdrave.to. коя храна трябва да изхвърлите от менюто си и на коя трябва да наблегнете, за да бъдете здрави.