В течение на пет години организаторите на “Мисия Здраве” наложиха формата “празник на открито за цялото семейство” при организирането на изложения и фестивали, насочени към крайния потребител на здравословни продукти и услуги. Тази съвременна форма на директен контакт беше рядкост преди 2013 г., а сега е вече тенденция, която много други започнаха да следват.
Философията на „Мисия здраве” се състои в следното: 

1. Откритост
- събитието приема всяка компания или организация, която предлага продукти и услуги, свързани със здравето, здравословния начин на живот, красотата и хармоничното прекарване на свободното време. “Мисия Здраве” се отнася с уважение към усилията на всички. Затова на събитието, без противопоставяне, са представени както традиционната медицина, така и множество алтернативни методи и продукти за поддържане на добро здраве и добра форма.

2. Безплатен достъп до информация 
- всеки човек, независимо от възрастта, следва да взима информирани и отговорни решения за своето здраве и здравето на своето семейство. “Мисия Здраве” съдейства за това като предлага безплатен достъп до десетките щандове, разположени на най-комуникативно място в центъра на София. Голяма част от изложителите предлагат безплатни прегледи и консултации, които са насочени към различни възрасти.

3. Забавление и спортни занимания
- силно позитивното настроение на събитието се създава и благодарение на тридневната програма на сцената. Редуват се поднасяне на полезна информация, интересни демонстрации, музика, танци и песни. Игрите с публиката са също основна част от програмата - всеки посетител може да участва във викторините и томболите и да спечели някоя от стотиците награди, осигурени от изложителите. 
- всяко ново издание на “Мисия здраве” предлага все повече спортни дейности, в които всеки желаещ може да се включи: спортни танци, тичане в парка, йога, бойни изкуства, екстремни спортове, волейбол, баскетбол, бадминтон...През първия уикенд на юни отделете 1-2 часа от Вашето време, за да научите повече за новите продукти и услуги, свързани със здравето и здравословния начин на живот. Със сигурност ще Ви е лесно и удобно - всичко се намира на едно място - в Княжеската градина, в близост до изхода на метростанция СУ “Климент Охридски”. 

Входът е свободен. Там ще Ви очакват свежи и позитивни емоции.