Кокоши трън се появява най-вече на краката и макар в началото да изглежда безобидно, в последствие се разбира, че образуванието пречи на нормалното ходене. Бива затруднено не само движението, а целият процес се придружава от силни болки.

Самият кокоши трън не е труден за разпознаване. Съществуват най-различни начини за неговото отстраняване.

Те включват използването на лазер, течен азот, други лекарства от аптеката или алтернативни методи за лечение в домашна среда. Всеки сам прави своя избор. Считаме посочените варианти за удачни, но крайното решение е само и единствено в ръцете на онези, които се нуждаят от скоростно подобрение в състоянието.

Домашни трикчета и евтини продукти, които се справят с кокоши трън

Доказана бабина рецепта: в последно време из форумите се коментира една рецепта, която е известна от нашите баби. За нея отзивите са доста добри.

Рецептата е следната: образуванието трябва да се накисне и да се изчака, докато се размекне добре. Тогава е точното време да се постави една таблетка аспирин върху него, а отгоре резен домат.

Мястото се бинтова старателно, за да може импровизираното лекарство да остане върху кокошия трън колкото е възможно по-дълго време. За предпочитане е засегнатите да останат превързани със сместа от аспирин и домати през цялата нощ.

Рецептата се прави всяка вечер и така в продължение на 14 последователни дни. След приключване на този курс на лечение кокошият трън би трябвало да почернее.

Още една изпитана рецепта: тя също е известна в българските форуми. Хората я знаят като една от най-силните за лечение на кокоши трън.

Той се отстранява с лук. Рецептата никак не е сложна за изпълнение. Една глава лук се приготвя, за да се накисне в оцет.

Лукът не бива да се употребява веднага, а да се изчака да се накисне добре в рамките на идните 5 или 6 денонощия.

Когато те изтекат, от лукът се взима по една люспа и се прави компрес, който се налага директно върху кожното образувание.

Рецептата се изпълнява единствено нощно време и се премахва на сутринта. Тази практика се счита за особено полезна и силно действаща при наличие на кокоши трън.

В интерес на истината и двете рецепти е удачно да се изпълняват в домашна среда, но ако болките се засилват и проблемите не отшумяват, ще се наложи засегнатите да посетят клиника.

Специалист на място ще даде конкретни препоръки и ще насочи пациентите към подходящо лечение. Опитайте, не губите нищо! 


ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO