Само няколко часа след като отишла при лекар, който я уверил, че всичко е нормално, венецуелската моделка, тв водеща и актриса Соня Вера се събудила и разбрала, че е почти напълно парализирана, съобщава LAD Bible.
Соня Вера се събудила сутринта със странно усещане в ръката, но в началото си помислила, че просто е спала върхуръката си, но опасявайки се, че може да получи инфаркт, 37-годишната жена отишла в болница в Лондон, тъй като живеела в столицата на Великобритания.

Лекарите я прегледали и я уверили, че всичко е наред и че това е просто пристъп на безпокойство. След това пуснали Соня да се прибере.Събуждайки се след пет часа, жената осъзнала, че не усеща тялото си под гръдния си кош. Лекарите й поставили диагноза парализа и определили, че актрисата има напречен миелит, което е рядко неврологично състояние, причиняващо възпаление на гръбначния мозък.


Моделката преди заболяването

В продължение на шест месеца й давали стероиди и различни лекарства за намаляване на възпалението. Тя преминала през интензивна физиотерапия и няколко кръвопреливания.Говорейки за своето мъчително изпитание, Соня казва, че е преминала през възходи и падения, но е фокусирана върху това да продължи да мисли позитивно."Физически беше трудно, разбира се. Сякаш се боря с огромна част от тялото си, която не реагира  и остава парализирана, но когато съм в басейна, понякога усещам импулсите, които се появяват в тялото ми и отново започвам да го усещам и то ми отговаря“, казва актрисата.Соня Вера пояснява, че и до ден днешен има постоянна болка в лявата ръка, което е станало предвестник на това посещение до лекаря. от което всичко започнало.

Превод и редакция: БЛИЦ