Петте суперхрани, които трябва да ядем след 40-те
Учените са доказали, че определени групи храни са способни да забавят процеса на остаряване и да понижат риска от развитие на различни болести. В хода на изследване диетолози са установили, че най-опасната възраст за мъжката и женската фигура е 40-ата. Прекосявайки границата на 40-те, следва да обърнем внимание на хранителното си меню.
Днес ще поговорим за пет суперхрани, които е важно да включим в менюто си след 40-ата година. Така ще помогнем на организма да се бори с възрастовите промени и да бъдем все така здрави, активни и стройни.
1/ Орехи
По данни на учените орехите понижават риска от развитие на рак на гърдата и остеопороза. За мъжете тази ядка е незаменима, тъй като консумацията й понижава риска от простатит и влияе положително върху мъжката полова система.
Освен това редовната консумация на орехи оказва положително влияние върху здравето на костите. Тази ядка подобрява работата на мозъка, стомашно-чревния тракт, черния дроб, бъбреците и нормализа метаболизма.
Останалите 4 храни, които трябва да хапвате, след като навършите 40 години четете на Zdrave.to