Зъбоболът може да предизвика непоносима болка. Зъбоболът може да съсипе деня ви, ако не намерите с какво да го спрете. Прочете как можете да се лекувате у дома или поне да бъдат облекчени болките и отоците, преди да ви прегледа вашият стоматолог.

Ето перфектните домашни средства, които ще ви спасят от зъбобол:

Лук

Нарежете малки парчета лук.


Леко притискайте по едно от парчетата лук към засегнатите зъби. Антибактериалните свойства на съставките на лука, ще помогнат за премахването на микробите и намаляването на болката. Сокът от лук, който се отделя в устата действа върху пулсиращия зъб и лекува болката. Продължавайте да правите това за толкова дълго колкото желаете.

Карамфилово масло

Карамфиловото масло е стар и популярен лек. Това което го прави много специален е химическото вещество евгенол, защото има анестетични и антибактериални свойства.

Ако искате да използвате това масло за зъбобол, напоите памук в смес, приготвена от 2-3 капки карамфилово масло и ¼ чаена лъжичка зехтин. Поставете тампон от памука в устата си близо до болния зъб и захапвайки го задръжте на болното място.

Пакетчета чай

За целта използвайте топло и влажно пакетче чай. Поставете го върху възпаления зъб и ще почувствате облекчение, а отокът със сигурност ще спадне.

Съдържанието на танинова киселина намалява подуването.

Краставица

Поставете парче краставица върху зъба или напоите памук в ракия. Алкохолът също има много полезни свойства, като обезболява болезнените места.

Джинджифил

Корен от джинджифил се смила много добре и се смесва с вода, докато не стане пасто образна смес. Тази смес се прилага в областта на болното място, облекчението настъпва веднага. Дъвченето на парче от джинджифил също е полезно и бързо облекчава болката.

Компресите

Ако искате да премахнете нетърпима болка, използвайте студени компреси или друго студено неща. Поставете студен компрес върху външната страна на болезнената зона за облекчаване на болката.

В никакъв случа обаче не отлагайте посещението при зъболекар. Този съвет важи и за ситуациите, при които болката вече е отшумяла. Това, че зъбоболът е изчезнал не означава, че сте успели да се излекувате.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO