Днес ще ви разкажем малко повече за ползата от торбичка зелен чай, която ще ползвате като компрес на устните. Сухите и напукани устни са често срещан проблем през зимата. Ето един прост и естествен начин да омекотите напуканите устни.
Всичко, от което се нуждаете е едно пакетче зелен чай. Този метод е по-благоприятен за напуканите устни, отколкото повечето от балсами, които се предлагат в търговската мрежа.
 

Бързо лечение за напукани устни

Вземете едно пакетче зелен чай и го накиснете за около 3 минути в малко топла вода. Дръжте торбичката чай на устните си в продължение на 5 минути. За най-добри резултати процедурата се повтаря редовно. Този метод значително ще омекоти и регенерира устните за един много кратък период от време.
 
Защо този метод работи?

Зеленият чай е много полезен и вътрешно, и за външно приложение. Той има анти-стареене свойства и затова е често срещана съставка в много козметични продукти, които имат anti-aging ефект. Освен това, едно проучване е показало, че зеленият чай може да подобри естествена устойчивост на кожата срещу UV лъчи. Той има силни противовъзпалителни свойства и предпазва кожата от раздразнение.

Заради наличието на кофеин, зеленият чай подобрява кръвообращението и спомага за детоксикацията на кожата. Зеленият чай съдържа съединение, наречено EGCG, което регенерира мъртвите клетки, които са били унищожени от нездравословния начин на живот и честото излагане на слънце. Съдържа също така и полезно вещество, наречено OPC, което се счита за един от най-мощните антиоксиданти. Тези съединения предотвратяват преждевременното стареене, като и неутрализират свободните радикали и възстановяват увредените клетки.
 
В допълнение на това, че зеленият чай е отличен с кожата, тук ви предлагаме и две бързи рецепти за маски:
Смесете 3 супени лъжици кисело мляко с 1 супена лъжица на зелен чай на прах. Поставете го върху лицето и изчакайте 20 минути преди измиване. Нанесете овлажняващ крем след измиване.

Смесете 1 чаена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка прах от зелен чай. Оставете за 30 минути върху лицето и след това измийте.