Преборете се с 13 заболявания, само като включите в диетата си този зеленчук
Цвеклото е много здравословна храна, която предлага невероятни ползи в много медицински проблеми.
То е богат източник на многобройни хранителни вещества като витамини А, В6 и С, магнезий, калций, флавоноиди, нитрити, цинк, йод, хлор, натрий и бетаин. В цвеклото няма мазнини и е силно мощен антиоксидант. То е допълнително богато на фолиева киселина, каротеноиди, лутеин, калий, зеаксантин и глицин.
Цвеклото е много полезно за здравето на бъбреците и жлъчния мехур. To е много ефективно при лечението на атеросклероза, хипертония, диабет, анемия, слаб имунитет и проблеми със съня.
Какви са ползите от цвеклото четете в най-полезния сайт Zdrave.to.