Проф. Мария Манова е специалист по нервни болести. Професор е към Катедрата по неврология на Медицински университет-Пловдив.

Проф. Манова практикува в Клиниката по неврология към УМБАЛ “Св. Георги” в Града под тепетата. Тя е учредител и член на Управителния съвет на Сдружение от специалисти “Асоциация множествена склероза”, учредител на първото в България “Сдружение за подпомагане на страдащите от МС” с център в Пловдив и редактор на научнопопулярното списание “МС - лечението днес”, както и на монография “Множествена склероза - имуномодулиращ потенциал на витамин D”.

Признаци, които показват, че имунитетът ви е отслабнал

Водещ специалист е в областта на имунните невропатии, миастения гравис - тежко имунно заболяване, налагащо прецизна диагностика и индивидуализирано лечение.

Член е на Европейския комитет за изследване и лечение на множествена склероза; на Комитета от експерти, подготвящи Националния алгоритъм за диагноза и лечение на МС.

Проф. Мария Манова е неврологът, събрал най-голяма подкрепа в кампанията на CradoWeb - “Лекарят, който ме вдъхновява” през 2018 г.

Kаква голяма беда може да ни сполети от проста инфекция четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.