Вече можете да гледате новото ни видео в рубриката „Питай специалиста“ с проф. Михаил Боянов, д.м.н., ендокринолог, в което коментираме заболяването на щитовидната жлеза – тиреоидит на Хашимото.

Проф. Боянов завършва медицина през 1993 г. във Висшия медицински институт – София. За кратко работи като терапевт в III Градска обединена болница - София.


От 1994 г. досега работи в Клиниката по ендокринология и болести на обмяната на Университетска болница „Александровска“. От 1995 г. е преподавател към Катедрата по вътрешни болести на Медицинския факултет, Медицински университет-София. Специализирал е вътрешни болести и ендокринология в Грац (Австрия), Кьолн (Германия) и Париж (Франция).

През 1998 г. придобива специалност по вътрешни болести, а през 2000 г. – по ендокринология и болести на обмяната. Двата му дисертационни труда (през 1998 г. за доктор по медицина и през 2008 г. за доктор на науките) са посветени на проблемите на измерването на костната плътност и остеопорозата. От 2007 г. е доцент, а от 2012 г. – професор към МУ-София.

Цялото интервю гледайте в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.