Редовната консумация на този продукт намалява риска от хипертония
Основната причина за това е високото съдържание на флаванол, което не е новост
В ново проучване китайски изследователи установяват, че консумацията на един продукт може да намали нивата на есенциалната хипертония, която е в основата на множество заболявания - от инсулти, до инфаркти.
Толкова е просто: Лекар каза тайната си за дълголетие
Основната причина за това е високото съдържание на флаванол, което не е новост.
Изследователският екип обаче не е открил връзка между ползите за здравето от консумацията му и болести като сърдечна недостатъчност, коронарна болест на сърцето, миокарден инфаркт, предсърдно мъждене, неревматично клапно заболяване, неисхемична кардиомиопатия, дълбока венозна тромбоза на долни крайници, преходна исхемична атака, инсулт, исхемичен инсулт, въпреки че такава връзка е търсена.
Учените описват единствено значителна връзка между редовната му консумация и намаляването на риска от есенциална хипертония и опасността от венозен тромбоемболизъм.
Кой е този продукт четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.