Баба Ванга оставя след себе си куп рецепти за всяка болка. Тя препоръчва болестите да се лекуват само с една билка, без да се смесва силата на чудодейните растения. Нейно е твърдението, че човек трябва да се възползва от билките, които виреят в неговата страна. Според петричката пророчица именно в това се крие необикновената полза от лечението с природни средства.

За  отслабване Ванга препоръчва билка, която расте по нашите земи и е широко разпространена. Омайничето се използва още при диария, газове, храносмилателни смущения, кашлица, главоболие, липса на енергия.

За загуба на излишни килограми обаче, Ванга препоръчва да се правят бани с билката,които ще ви оттърват от по килограм на ден при наднормено тегло. Необходим ни е голям съд, в който освен вода се добавят и 100 грама от изсушената билка омайниче. Водата трябва хубаво да заври, след което се оставя на котлона още пет минути. Кипенето трябва да обилно. Оставя се отварата да изстине и се прецежда. С нея се облива тялото, но след като предварително добре сме се изкъпали. Вечер се пие и една чаша от запарка с маточина. Процедурата се повтаря в продължение на три дни.Може да го правим след това до теглото, което желаем да стигнем, като на всеки три дни правим ден или два почивка.


И това е интересно - Как да се справим с пролетната авитаминоза - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Както всички знаем, кожата е най- големия орган, през който навлизат както вредните вещества, така и полезните. Именно в това се крие необикновената сила на тези чудотворни бани.