Тези български горски плодове борят рака и укрепват имунната система
Въпреки голямата стойност на продукта за човешкия организъм, ако се консумират прекомерно, може да причинят главоболие и гадене
Боровинките са признати от учените като една от водещите храни, които имат благоприятен ефект върху човешкото здраве. Намаляват риска от развитие на болестта на Паркинсон при мъжете, полезни са и за сърцето.
Боровинките съдържат огромно количество полезни органични киселини (оцетна, оксалова, никотинова, лимонена), микроелементи (желязо, калий, калций, магнезий, фосфор) и витамини (C – 63 мг, E – 14 мг, B1 – 0.02 мг, PP – 550 мг). И още – фибри (1,6%), пектини (0,6%), каротин (0,25 мг) и захари (до 8%).
В zdrave.to можете да прочетете кои са полезните свойства на боровинките