Много дебела студентка стана моделка, която се снима за каталози със спортни облекла, след като успя да отслабне с повече от половината си телесно тегло, започвайки да яде с чаена лъжичка. 21-годишната Матилде Дроберг от Архус в Дания е пирувала всеки ден с огромни вечери, които повтаряла и потретвала, обилно заливайки ги с шоколад, и в крайна сметка станала 126 килограма.
Но след като тя била почти изпъдена от увеселително влакче заради теглото си, Матилде решила да се откаже от любимите си мазни храни и хляба и като резултат отслабнала над 57 килограма за четири години.
 

Нейният индекс на телесна маса бил 40.6, което е най-високата степен на затлъстяване според Световната здравна организация. Здравословния ИТМ е между 18.5-20%.
 
Тя се решила на стъпката, след като едва успяла да се вмести в седалката на увеселително влакче, а снимки от инцидента обиколили нейното училище.
 
За да стане фина като фиданка, Матилде се отказала от шоколада, кексовете, сладките неща, чипсовете, пастата и хляба. През следващите 4 години младата жена успяла да отслабне с 57 килограма.
 
Матилде отдава своя успех при засищането на своето тяло с храна на това, че тя се е хранела само с чаена лъжичка, което пък на свой ред подсигурило, че порциите ѝ не са по-големи от храната ѝ.
 
Сега Матилде тежи 67 килограма, а след операцията за свиване на кожата на корема от миналата година, тя е станала модел на спортни облекла.
 
Матилде, която вече е и личен фитнес треньор, споделя: „Преди си купувах всичко, което желаех – чипсове, шоколад, кекс, макарони и много друга некачествена храна между основните хранения. Лесно поглъщах над 3500 калории дневно. След толкова много години на преяждане стомахът ми имаше размерите на конски. Винаги изяждах повече, отколкото трябваше”. „Когато спрях да се храня с некачествената храна, се отказах от чипса, бургерите, хляба, сладкото, а също така прибягнах и до някои хитрости, за да се справя с моята лакомия. Първо, правех порциите си не по-големи от дланта на ръката ми. Това ми помогна да спра да слагам планини от храна в чинията си. Започнах също да се храня с чаена лъжичка, а не с обикновена лъжица. Така се засищах по-лесно и бързо. Хранейки се с лъжичка за чай, аз мамих мозъка си, че консумирам много повече, отколкото всъщност поглъщах”, добавя тя.

Източник: Дейли Мейл

Превод и редакция: БЛИЦ